Enterrament de la Sardina

El dimecres després de Carnaval, la capella ardent del Rei Carnestoltes es troba al teatre Cirvianum. Un cop els pescallunes li han ofert els seus respectes, han provat els greixons de Quaresma i el bon vi de la bóta del racó, surt la comitiva amb el carro fúnebre estirat per quatre cavalls sementals que traslladarà el taüt del Rei Carnestoltes cap al seu últim destí.

El seguici l’encapçalen el bisbe Nicolau i autoritats. Els segueixen ploraneres i públic en general sota les notes de la marxa fúnebre interpretada per l’Orquestra Sensafònica i els càntics de la coral Lloriana’s Young. Un cop davant de la Casa de la Vila, les autoritats eclesiàstiques tornen el Falatell a les autoritats municipals i els atorgaran de nou el poder. En arribar a la plaça Vella, i davant la pila crematòria, es cremen les despulles del Rei Carnestoltes amb els últims càntics. La festa acaba amb una sardinada popular.

Durant el seguici fúnebre al rei se li canta “La flama de la sardina”, una cançó més pròpia del Carnaval de Terra Endins