Skip to content

PRESENTACIÓ DE CARNAVAL

Divendres 28 de gener de 2023 · Teatre Cirvianum

Aproximadament un mes abans de l’inici del Carnaval de Torelló té lloc la seva Presentació. Amb els anys i conscients del gran interès que despertava l’esdeveniment, el que aleshores era un mer formalisme s’ha convertit en una representació escenificada.

D’una forma desinhibida, esbojarrada i defugint del convencionalisme, l’Associació Carnaval de Terra Endins (ACTE), els Deixebles de Sant Feliu i el Col·lectiu Pullassu, com a entitats organitzadores del Carnaval de Terra Endins, desvetllen les principals activitats i novetats del Carnaval.

El fil conductor de la Presentació és la recuperació del Falatell de les mans de les autoritats locals. Aquesta vara màgica, el Falatell, té el poder d’il·luminar-se i així designar la persona que reencarnarà la successió del rei o reina Carnestoltes, qui serà responsable de dissoldre el Ple municipal i proclamar la República de la Barrila. Des d’aquest moment s’imposa la rauxa i la disbauxa i comença la celebració del Carnaval de Terra Endins.

*El Carnaval disposa de localitats per premsa. Si voleu més informació podeu adreçar-vos a info@carnavaltorello.cat i indicant el mitjà del que veniu.

Foto: Judith Casas

Fotos: Arnau Jaumira, 2019