Skip to content

RUA DE CARNAVAL

18 de febrer de 2023 · Inici a la plaça de la Sardana, 2/4 de 7 de la tarda

La rua del Carnaval de Terra Endins és el moment de culminació de mesos de feina per part de les colles carrossaires que treballen intensament per tenir a punt les plataformes, superant la vintena en cada edició, i les disfresses, i en tots dos casos, cuidant fins al mínim detall.

Algunes colles ja comencen a treballar tot just acabat l’estiu, o algunes fins i tot abans. Durant molts anys totes es reservaven el secret de la temàtica amb què sortirien a desfilar, una desfilada que ha passat de fileres ben posades de persones intentant fer coreografies a colles massives que superen les 300 persones cadascuna. La majoria de carrossaires treballen en la construcció de les carrosses sota un mateix sostre, cosa que fa que, malgrat la competitivitat, es comparteixin recursos. A Torelló els carrossaires són veritables arquitectes de la forma i la imaginació, saben recórrer als més subtils recursos per fer possible el que mai ens hauríem imaginat que serien capaços de fer, cada vegada utilitzant noves tècniques i nous materials, això sí, la injecció de poliuretà hi ha estat present pràcticament des dels inicis.

La multitudinària rua, que concentra alguns anys més de 25.000 persones, recorre els carrers principals del poble, el travessa i acaba amb una festa amb música i dj a la zona esportiva, on es donen a conèixer els premis, fins a la matinada. El que el fa diferent de la resta de carnavals, és el fet que no té tanques, que la gent, tot respectant cada colla carrossaire, pot passar pel centre dels carrers i lluir les seves disfresses encara que no siguin de colles carrossaires, per la qual cosa, a vista d’ocell, la nit de la rua – aquest any el 10 de febrer – es pot veure una massa humana de colors llampants que travessa el municipi de punta a punta.