Skip to content

SENYORETES i HOMENOTS

Divendres 17 de febrer de 2023 

Les Senyoretes es celebren a Torelló des de mitjans de la dècada dels vuitanta. La nit abans del la Rua del Carnaval Terra Endins de Torelló, una vintena de pescallunes van veure que no podien esperar un dia més a deixar-se emportar per la rauxa… i van sortir al carrer vestits de dona, amb la roba que van poder treure dels armaris de les seves mares, germanes o parelles.

En pocs anys, la festa es va consolidar i es va fer un lloc en el folklore torellonenc. Sota el paraigües de l’Associació Cultural Deixebles de Sant Feliu, que va començar a organitzar l’acte a partir de la seva fundació l’any 1996, les Senyoretes es van convertir ràpidament en una icona de la festa de Torelló i en una part imprescindible del seu Carnaval.

L’any 2009, l’organització va institucionalitzar la participació femenina en la festa canviant el nom per SENYORETES i HOMENOTS. A dia d’avui, després de més de 30 edicions, la festa segueix més viva que mai. Cada any, el dia abans de la Rua, centenars de Senyoretes i Homenots inunden els carrers de Torelló i passegen per la passarel·la instal·lada a la plaça Nova.